EDI

Electronic Data Interchange door RigterEDI stata voor Electronic Data Interchange. EDI zorgt er, simpel gezegd, voor dat computerapplicaties met elkaar kunnen communiceren.

Feitelijk is het een exchange van electronisch gecodeerde documenten, door machines afleesbaar. EDI kan een XML, ASCII, EDIFACT of bijvoorbeeld een eenvoudige CSV zijn. De EDI kan onder andere een transportopdracht bevatten, een statusupdate van de zending of een orderpick opdracht. EDI wordt voornamelijk gebruikt voor herhalende transacties, dus de documenten moeten aan een bepaald standaardsjabloon voldoen.

In de praktijk hanteert ieder haar eigen standaard. Rigter is op dat gebied onderscheidend en beschikt over een ruime kennis op het gebied van verschillende varianten EDI en de verwerking ervan. Rigter heeft alle software en kennis in huis voor EDI, waar veel andere leveranciers deze uitbesteden aan EDI vertaalbedrijven.


Bel voor meer info

Rigter maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees hier ons Privacy Statement.
Akkoord